Tuesday, July 28, 2009

LELONG : more indian cotton (HABIS LICIN)

IC-11 : RM70 SOLD to hasnor nashrah


VC-12 : RM80 SOLD to jennifer


VC-13 : RM80 BOOKED

SC-14 : RM70 SOLD to miss dania


VC-15 : RM80 BOOKED


IC-16 : RM65 SOLD to wati


VC-17 : RM80 SOLD to wati


IC-18 : RM65 BOOKED


CC-19 : RM80 SOLD to azyan yusran

6 comments:

.::haS::. said...

pe beza indian cotton,soft cotton n viscous??

SYED NAHAR said...

ok..cik senah, i jawab based on bila i pegang kain tu..(imagine kita lepak kat starbuck hahaha..)

viscose : sejenis kain cotton yang telah melalui revolutionery di mana dia telah dihasilkan menjadi nipis, ombak beralun bila menempuh angin, amat sesuai dipakai sewaktu hari panas. viscose amat popular di masa kini! memang diakui terdapat viscose yg harga pada RM50 di jalan TAR tapi terserah pada individu untuk berfikir. dunia yang serba canggih bisa menghasilkan barangan yg mirip2.

soft cotton : ia seperti indian cotton bezanya ia amat lembut serta beralun. tatkala beralun kita mungkin lupa ia adalah cotton.

indian coton : maksud i dia cotton plain. memang cotton banyak datang dari india, pengeluar cotton terbesar. so, yang plain ini fabrik tidak selembut alunan ombak. tapi ia masih mengekalkan ciri kesesuaian jika dipakai di negara panas.

jika beli di india, tentu rekaan corak lebih keindiaan. jika mahu bunga2 yang ayu,maybe japanese cotton akan suit your desire. tapi masa kini ramai orang mula memilih rekaan kain india yang mampu menyerlahkan kelainan. inginkah anda dipandang dua kali oleh setiap mata yang melintasi anda????

kak jdad(seratas 85-89) said...

syed,akak nak order cam na..me d very late2 train la..huhuhu..i like the cotton thingy ..email kat akak(jdad85@yahoo.com)

SYED NAHAR said...

akak nak order terus je SMS saya, bg tau yg mana n saya book kan...

tapi kena cepat lah..

hehe..0127889077

.::haS::. said...

yang corak abstrak x de ke?i punya baju semua bunga2an..bosan dah

SYED NAHAR said...

ntah ar..nak kata abstrak pun tak berapa abstract...kalau ada pun kena sapu dek org2 predecessor...